Az egyedi számlaértesítő különböző változókat tartalmaz, melyek magyarázatát a lenti ábrán jelezzük.

A számlaértesítő formázásakor kiemelten kell figyelni arra, hogy egyes elemek törlése az értesítő hibájához vezet.

A sablon több helyen @if @endif szöveget tartalmaz. Ezek a szövegek közrefognak egy egy bekezdést.  Ha valamelyiket kitöröljük akkor az hibát okoz.Az első pontban a megszólítás szerepel. A {{ $invoiceData['billingData']['name'] }}! változó használatakor automatikusan beírja a rendszer a vevő nevét a megszólításba.

A második pontban szerepel, hogy hagyományos, vagy elektronikus számlát küldtünk ki illetve az eladó neve, valamint a webshop neve ha ezt a cégadatoknál kitöltöttük.


A harmadik pontban a számlán használt megjegyzések kerülnek be a levélbe. Ha ezt pl. nem szeretnénk használni akkor a teljes bekezdést töröljük.


A negyedik bekezdésben a cégnevet és e-mail címet írjuk be automatikusan változót használva.


Az ötödik pontban a számla végösszege, fizetési határidő, é a számla sorszám szerepel.


A hatodik pontban általános információk szerepelnek a kiküldéssel és válasszal kapcsolatban.


A hetedik pontban azt jelezzük, hogy elektronikus vagy hagyományos számláról van szó, és melyik esetben mi a teendő.  A rendszer felismeri, hogy a kiküldött számla hagyományos vagy elektronikus így a megfelelő szöveget jeleníti meg rajt.


Mentést követően meg tudjuk nézni az értesítő előnézetét. Ha véletlenül ebben az esetben hibát kapunk, akkor egy fontos változót kitöröltünk a sablonból. Ebben az esetben indítsunk el egy új számlaértesítőt és hasonlítsuk össze a meglévő hibással. Valahol a korábban jelzett @if vagy @endif szöveg törlésre került, ezt kell visszaírni.