Az integráció használatához Billingo Prémium előfizetésre és Shoprenter Gold vagy Platinum előfizetésre van szükség.

A Billingo fiókban az API/ Shoprenter menüben tudjuk megadni a szükséges adatokat a Shoprenter webshop hozzáadása gombra kattintva.

Az alábbi adatok konfigurálhatók.


A Shoprenter API url, Shoprenter API felhasználó, Shoprenter API jelszó mezőket Shoprenterben a Beállítások/Integrációk/API beállítások menüben találod. Ezeket kell a Billingoba rögzítened a Shoprenter menüben.
A fizetési módok csak API kapcsolat esetén konfigurálhatók automatikusan a Billingoval, ezért ha nem állítod be az API adatokat, akkor a számláidon fizetési módnak készpénzes fog szerepelni, attól függetlenül, hogy a webáruházban a vásárló milyen fizetési módot választott.

A billingo fiókban megadott adatok mentését követően 2 db webhook jön létre. Egyet a díjbekérő kiállítására, egyet pedig a számlák kiállítására lehet használni.A fenti beállításokat követően a Shoprenter webáruházad admin felületén válaszd a Marketing/Automatizmusok menüpontot.A jobb felső sarokban lévő új hozzáadása gombbal tudsz új webhookot létrehozni.Az eseménynél válaszd az új rendelés feladás vagy a Rendelés állapot váltás lehetőséget.Cselekménynél válaszd a webhook lehetőséget.Ezt követően a webhook adatait kell megadnod. A státusz engedélyezett legyen. A címzett menüpontban kell megadnod a korábban a Billingoban készített webhook egyikét. Egy webhookhoz csak egy link adható meg.

Majd az elküldendő adatok menüpontban az összes adatot át kell tenned a jobb oldalra. Ez nagyon fontos, enélkül nem készül el a számla.

A mentés gombra kattintva el is készültek a beállítások.Ha az új rendelés beérkezésekor azonnal díjbekérőt szeretnél küldeni, akkor hozz létre egy új rendelés webhookot. A linkhez a billingoban Új rendelés feladása elnevezésű linket másold be.

Ami fontos, hogy a díjbekérő csak akkor fog létrejönni, ha a Billingo shoprenter beállításainál ezt a checkboxot bejelölted.Rendelés állapotváltozás esetén pedig csak akkor jön létre a számla, ha a shoprenterben arra a státuszra állítod a rendelés állapotát, amit korábban a billingo shoprenter beállításainál megadtál.Amennyiben azt szeretnéd, hogy a billingo automatikusan e-mailben ki is küldje a számlát/díjbekérőt akkor a beállításoknál jelöld be a számla elküldése e-mailben checkboxot. Ebben az esetben egyedi szöveget is megadhatsz, ami minden e-mailben meg fog jelenni a fix szövegezés előtt.